קוסמטיקאית פרא רפואית מומלצת ברעננה

לצד קוסמטיקאיות שמתנסות בטיפולי אסתטיקה שונים, ישנן קוסמטיקאיות שעברו הכשרה בקוסמטיקה רפואית (או פרא רפואית), והטיפול אצלן הוא לא רק עניין אסתטי חלק נכבד מהקוסמטיקאיות כיום מבקשות לקבל הכשרה גם בקוסמטיקה רפואית במסגרת לימודי קוסמטיקה. כיום ברוב בתי הספר שמלמדים קוסמטיקה (40 במספר), ישנו מסלול מיוחד בו לומדים קוסמטיקה רפואית. במסגרת מסלול זה, לומדות הסטודנטיות להתמודד עם פצעי אקנה, ציפורן חודרנית, זיהומי אקנה, ועוד. בבעיות אלו נדרש טיפול של קוסמטיקאית רפואית, טיפול שלעיתים קרובות נעשה לצד רופא עור מוסמך ההבדל בין קוסמטיקאית רגילה לקוסמטיקאית פרא רפואית, צריך להיות מוכר לנו. כך שאם אנו סובלים מבעיה חריפה בעור או בעיה של ציפורן חודרנית לא נפנה לכל קוסמטיקאית אלא רק לקוסמטיקאיות רפואיות מנוסות. חשוב להבהיר אומנם גם קוסמטיקאיות רגילות עושות טיפולי פילינג לעור, או טיפול פדיקור, אך בדרגות אסתטיות ולא רפואיות
קרא עוד
איבון לייבוביץ - קוסמטיקאית פרא-רפואית

ביל"ו 56 ב רעננה 43581

איבון לייבוביץ, קוסמטיקאית פרא-רפואית p.m.e, בעלת 30 שנות ניסיון. בוגרת מרכז רפואי עתידים, בעלת תואר קוסמטיקאית בכירה מבר אילן. היו בבעלותי שני מכוני קוסמטיקה מובילים מעל...

מוניקה פכטר

לוי אשכול 2 רעננה 43703

מוניקה פכטר, ותק של 18 שנות נסיון בתחום הקוסמטיקה בארץ ובחו"ל. דרמטרפיסטית – מומחית לבריאות העור מטעם בי"ס "cosmetica cientifica centro de estudios" בואנוס איירס,ארגנטינה. בעלת...

שאלות ותשובות בתחום קוסמטיקאית רפואית

אני בת 56 ולאחרונה נוצרו לי על הפנים כתמי פיגמנטציה. אבקש לדעת מה אפשרויות נטיפול לבעלות עור כהה

הפתרונות יכולים להיות שימוש בתכשירים עם חומצות אלפא הדרוקסיות המחדשות את העור ומבהירות אבל צריך להבין שזה תהליך וצריך סבלנות ושימוש יומיומי ועקבי.

יש בנוסף אפשרות לעשות טיפולי אינפרא אדום לטיפול בפיגמנטציה והצערת העור אך לעור כהה לא כל כך רצוי השאלה היא עד כמה העור כהה ולכן הכי חשוב ומקצועי לברר ולגשת לקוסמטיקאית פרה רפואית היא תתן את היעוץ הנכון.

בהצלחה

התשובה ניתנה על ידי יהודית מורי, מנהלת מור קליניק , העוגב 2  ראשון לציון, 03-9412252    
 

יש לי פיגמנטציה בשתי הלחיים וזה פשוט נורא זה היה תהליך איטי של שנתיים בערך מה אפשר לעשות כדי למזער את הבעיה?

קודם כל חשוב לציין שפיגמנטציה היא בעיית עור שכיחה. מקורה בגורמים חיצוניים לגוף, כגון שמש, שינוי מצב הורמונלי (היריון או שימוש בגלולות), רגישות לקרמים או תרופות וכן טראומה שהעור עובר בזמן הורדת שיער (מריטה בשעווה, בקרני אור, לייזר או לאחר פילינג).
 
ישנם מספר דרכים שניתן דרכם להבהיר את הכתמים אך לא ניתן להסיר אותם לגמרי (אין עדיין שיטה שהוכיחה את עצמה והצליחה להוריד כמתים "לתמיד")
כמובן שלפני שאת מחליטה ללכת על אחד מהם, מומלץ להתיעץ עם רופא עור)
 
טיפול בלייזר או פילינג כימי (ח.אלפה הידרוקסי),  חומצא אלפה הידרוקסי, רטין A, חומצה קוגית, חומצא אזלאית, חומצא אלפה ליפואית וארבוטין (נמצאים בקרמים), הם חומרים שמסעיים לטיפול בהבהרת הכתמים ועל כל אחד ניתן להרחיב כי לכל אחד תכונות משלו.
מרכיבים אלו נמצאים בקרמים ונדרש סבלנות על מנת להעלים את הכתמים. 

התשובה ניתנה על ידי דבורה ורסיצק, קוסמטיקאית רפואית וטבעית, הגאון אליהו 10 רמת גן, 050-7706500
 

חברות קוסמטיקה רבות מפרסמות מודעות של "מרכיבים אנטי אוקסידנטיים"- רציתי לדעת מהם אנטיאוקסידנטים בכלל והאם הם באמת יעילים למניעת הזדקנות?

אכן מדובר באופנה החדשה בתחום הבריאות בכלל ובתכשירים קוסמטיים בפרט, אך לצערנו הרב בעוד שהתיאוריה מאחורי אנטי-אוקסידנטים אולי מעניינת מאוד אקדמית, ישנן מעט מאוד הוכחות (אם בכלל) ליעילות שלהם בעולם הפרקטי.

חלקיקים שונים הנקראים בצורה קיבוצית "רדיקלים חופשיים" (בדרך כלל מכילים חמצן- oxygen) נוטים לפעילות כימית רבה, ובכל הזדמנות אפשרית מנסים "לגנוב" אלקטרון מפרודות אחרות, או לגרום לחמצון (אוקסידציה).

הרדיקלים החופשיים נוצרים בתהליכים שונים בגוף, והחמצון שהם גורמים עלול לפגוע באבני הבניין של התאים שלנו- בין השאר גם בחומר הגנטי (הDNA), תהליך שמדענים מאמינים שעומד מאחורי חלק נכבד מתהליכי הווצרות מחלות (כמו סרטן) והזדקנות.

חומרים שונים יכולים לתרום את האלקטרונים הללו בקלות, ובכך למנוע אוקסידציה (חמצון) של מולקולות חשובות יותר בתאים. בפועל לרעיון הנפלא הזה יש מספר פגמים: החומרים האנטי אוקסידנטיים בדרך כלל מתפרקים מהם מאוד, עוד לפני שהגיע למקום הפעולה הרצוי שלהם.

כתוצאה מכך נכון להיום אין מחקר מבוקר גדול שהראה איזשהו יתרון לשימוש באנטי-אוקסידנטים, הן בקוסמטיקה והן בתחומי בריאות אחרים. עם זאת, כנראה החומרים הללו לא גורמים לכל נזק, ולכן ניתן בהחלט להמשיך לנסות.
 

לאחרונה אנו קוראים יותר ויותר על רופאים שמגדירים את עצמם "רופאים קוסמטיים", האם לקוסמטיקאיות אכן יש הכשרה רפואית כלשהי?

ראשית נתחיל בכך, שלפי ארגון הרופאים, אין דבר כזה רופא קוסמטי אלא יש מנתח פלסטי שעורך ניתוחים קוסמטיים, אשר מטרתם לשנות מראה של איבר מסוים בגוף. לגבי קוסמטיקאיות, אזי שיש לחלקן הכשרה פרא רפואית, קרי הכשרה לטיפולים שנערכים בטרם ניגשים המטופל או המטופלת לידי רופא מקצועי. מדובר בעיקר בטיפולי ציפורניים ועור. אין מדובר בהכשרה רפואית שהתקבלה מלימודי רפואה, אלא בהכשרה שהתקבלה כחלק מקורס קוסמטיקאיות.

כתבות נוספות שיעניינו אותך

מוניקה פכטר

כל מה שצריך לדעת על קוסמטיקה רפואית

כאשר אנו חושבים על קוסמטיקה ותכשירי קוסמטיקה, אנו חושבים לא פעם על קוסמטיקה לטעמים של יופי וטיפוח. אך משחר ההיסטוריה, הקוסמטיקה שימשה גם כטיפול...

מוניקה פכטר

פילינג- איך לשמור על העור מפני נזקי השמש

אומנם אנחנו כבר באמצע הקיץ, בוודאי כבר הלכתם לים והשתזפתם, אם רציתם ואם לא רציתם, אך עדיין אין זה מאוחר לקרוא על הבעיות אשר נוצרות, כתוצאה מהמפגש...